Uitvaartverzekering Marokko

Een Marokkaanse uitvaart kent vaak andere gebruiken en rituelen dan de gebruiken die velen kennen van een Nederlandse begrafenis. Zo is het bij een typisch Marokkaanse begrafenis zeer belangrijk dat de overledene eeuwige rust krijgt. In het dik bevolkte Nederland kan het behoorlijk ingewikkeld en kostbaar zijn om een graf voor zeer lange tijd beschikbaar te houden na de begrafenis. Toch zijn er op dit moment in Nederland zo’n 40 Marokkaanse begraafplaatsen, waar de overledene met alle respect en op de gewenste manier verzorgd en begraven kan worden middels een uitvaartverzekering Marokko.

Uitvaartverzekeringen die bij jouw wensen kunnen passen:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

De uitvaartverzekering Marokko in Nederland verzorgen

Ook voor degenen die een begrafenis in Marokko wensen zjn er voldoende mogelijkheden in Nederland. Zo kan er veel geregeld worden door een van de grotere Nederlandse uitvaartmaatschappijen. In de afgelopen jaren zorgden veel Marokkaanse families ervoor dat de overledene op de juiste manier in het thuisland begraven kon worden. Vaak trof men hiervoor een regeling met een Marokkaanse bank in Nederland. Mede door het (vaak) ontbreken van de juiste bankvergunningen, zijn veel van deze banken gesloten in ons land. Desalniettemin kan men nu wel een combinatie maken van de samenwerking tussen bijvoorbeeld een Frans-Marokkaanse bank en een Nederlandse uitvaartverzekering. Ook is het geheel mogelijk om een uitvaartverzekering Marokko geheel in Nederland af te sluiten en te laten realiseren.

De uitvaartverzekering Marokko uitgevoerd in Nederland

Na de rituelen van het wassen en de gebeden voor de overledene, wordt de overledene met het gezicht naar Mekka toe, op de zijde begraven. Het Marokkaanse graf wordt doorgaans niet te veel opgesmukt. Dit komt omdat men over het algemeen vindt dat het lichaam zonder ziel niet dient te worden verheerlijkt. Soms wordt er wel een tekst uit de Koran op het graf geplaatst. Ook zien we vaak een kan of schaal met water staan. Volgens traditie bezoeken familieleden het graf op vrijdagen. Hierbij eet en drinkt men af en toe iets bij het graf. Zo wordt de ziel van het lichaam van de overledene gevoed.

Jongeren en de uitvaartverzekering Marokko

Veel mensen uit de jongere generaties wensen dat familieleden zich in Nederland laten begraven, waarbij de regels en tradities uiteraard zoveel mogelijk worden gerespecteerd. Hierdoor is (en blijft) het voor familieleden mogelijk het graf te bezoeken. Ook kinderen en jongeren worden regelmatig in Nederland begraven en maken gebruik van een uitvaartverzekering Marokko. Ga het gesprek aan met jouw uitvaartverzekeraar en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor een uitvaart volgens jouw tradities.

3.3/5 - (17 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert