Opzeggen uitvaartverzekering

Opzeggen uitvaartverzekering

Het opzeggen van een uitvaartverzekering kan verschillende redenen hebben. Maar hoe ga je het best te werk en op welke manier raak je het geld dat je hebt betaald voor de premie van de verzekering tot nu toe niet kwijt bij het opzeggen? We helpen je graag en geven je goed informatie wat betreft het opzeggen van de uitvaartverzekering. Belangrijk om te weten is het feit dat een uitvaartverzekering niet verplicht is in ons land. Hierdoor lopen veel nabestaanden tegen een probleem aan in een toch al moeilijke periode na het overlijden van een geliefde naaste. Het komt helaas steeds vaker voor dat de nabestaanden van een overleden persoon zelf een lening moeten afsluiten om de hoge kosten van een uitvaart te kunnen betalen.

Het opzeggen van een uitvaartverzekering na het afsluiten hiervan

Heb je minder dan twee maanden geleden een uitvaartverzekering afgesloten? Of heeft een naaste dit gedaan en wil je degene graag helpen om de verzekering toch af te zeggen op de juiste manier? Geen zorgen. Binnen 14 dagen na het afsluiten van de polis kan men simpelweg door middel van een schriftelijke opzegging laten weten aan de verzekeringsmaatschappij dat men zich bedacht heeft. Vul op onze pagina hiervoor simpelweg je e-mail adres in en selecteer de verzekeraar waar je de polis bij wilt opzeggen. Je krijgt direct de juiste informatie voor het snel en eenvoudig opzeggen van de polis via de juiste weg. Zo heb je het opzeggen van de uitvaartverzekering binnen enkele minuten perfect geregeld en ontvang je een bevestiging van de opzegging van de verzekeraar.

Het opzeggen van de uitvaartverzekering na lange tijd

Heb je een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering? Bij een natura uitvaartverzekering is het bij het opzeggen handig om de verzekering op jouw eigen verzoek premievrij te maken. Zo krijgen de nabestaanden de waarde wel in diensten uitgekeerd na jouw overlijden. Bij een natura verzekering wordt geen geld uitgekeerd. Bij een kapitaal uitvaartverzekering kun je de verzekering ook premievrij maken. Na het opzeggen middels ons handige formulier waarbij je de juiste opzeg-informatie ontvangt, wordt de waarde van de polis (minus kosten) uitgekeerd. Hierbij verlies je wel wat geld, maar heb je de polis toch opgezegd. Doe het opzeggen altijd schriftelijk. De juiste informatie voor het opzeggen van de uitvaartverzekering bieden we je om het proces makkelijk te maken.

Een nieuwe polis na het opzeggen van de uitvaartverzekering

Wil je een goedkopere uitvaartverzekering? Dan kun je met de onafhankelijke vergelijker snel zien bij welke verzekeraar je de minste premie betaalt voor diensten die bij jou passen. Na het opzeggen van de uitvaartverzekering staat het je vrij om een andere verzekeraar te kiezen waar je eventueel voordeliger uit bent.

Opzeggen uitvaartverzekering DELA

opzeggen dela uitvaartverzekeringHeb je een verzekering voor de uitvaart afgesloten en wil je deze opzeggen op de juiste manier? Dan is het handig om te weten dat je de juiste informatie voor het opzeggen van de uitvaartverzekering DELA of bij een andere aanbieder van dit type verzekeringen eenvoudig kunt opzeggen met de juiste gegevens. Zo heb je de opzegging binnen enkele minuten rond gemaakt. Het afsluiten van een polis voor de kosten van een crematie of van een begrafenis is in Nederland niet verplicht. Je kunt jouw natura of kapitaal uitvaartverzekering dan ook opzeggen, vaak met een opzegtermijn van twee maanden, vanaf de exacte datum van opzegging. Let op, in sommige gevallen verlies je (in elk geval een gedeelte) van de waarde van de polis en de premies die je tot op heden hebt betaald, ook bij het opzeggen van de uitvaartverzekering bij DELA.

Hoe kun je het opzeggen van de uitvaartverzekering bij DELA snel regelen?

Wil je jouw natura of kapitaal polis opzeggen? Het opzeggen van de uitvaartverzekering bij DELA is eenvoudig. Je kunt kiezen voor het afkopen van de polis (dit kan niet bij een natura uitvaartverzekering, gezien het feit dat de polis in natura diensten uitkeert na het overlijden). Bij het afkopen krijg je een gedeelte van de waarde aan de hand van de betaalde premies retour. Hierbij worden vaak wel kosten in rekening gebracht, dus je verliest een gedeelte van het betaalde geld. Ook kan een polis premievrij worden gemaakt. Hierbij wordt de opgebouwde waarde uitgekeerd na het overlijden van de verzekerde persoon na het overlijden van degene op wiens naam de polis was afgesloten. Vul je e-mail adres in en selecteer de uitvaartverzekeraar bij wie je de verzekering wilt beëindigen. Zo kun je het opzeggen makkelijk realiseren op de juiste manier.

Een nieuwe polis na het opzeggen

Wil je kiezen voor een nieuwe polis voor de uitvaart kosten na het opzeggen van de uitvaartverzekering bij DELA? Uiteraard is dit mogelijk. Je kunt met de onafhankelijke vergelijker direct ontdekken (dit is uiteraard geheel vrijblijvend) waar je terecht kunt voor een goedkope natura of kapitaal verzekering. Zo laat je jouw nabestaanden niet zitten met de hoge rekeningen voor jouw uitvaart. Na het opzeggen kun je direct een nieuwe polis uitkiezen. Regel de zaken goed voor de toekomst en sluit de meest voordelige polis af die bij je past. Maak gebruik van onze correcte manier voor het opzeggen van jouw uitvaartverzekering bij DELA.

Opzeggen uitvaartverzekering Yarden

Het opzeggen van een uitvaartverzekering bij Yarden of bij een andere verzekeraar voor de kosten van de uitvaart kan nogal wat rompslomp opleveren. Gelukkig is het opzeggen van een polis voor een uitvaartverzekering makkelijker dan je wellicht denkt. Zo kun je nu kiezen voor een handige manier om gegarandeerd op de juiste manier een opzegging te doen voor jouw natura of kapitaal polis voor de uitvaart. Vul eenvoudig je e-mailadres in en selecteer de juiste verzekeringsmaatschappij waar je bij wilt opzeggen. Je weet binnen enkele seconden hoe je het opzeggen van een uitvaartverzekering bij Yarden of een andere verzekeraar in orde maakt. Let op, in de meeste gevallen hanteert de verzekeraar een opzegtermijn van twee maanden vanaf de datum van opzegging.

Waarom wil je het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden regelen?

Wellicht heb je moeite met het betalen van de premie voor de verzekering voor de kosten van de uitvaart. Begin jong met het betalen van slechts een paar Euro aan premie per maand. Hoe ouder je bent bij het afsluiten van een polis voor de dekking van de uitvaartkosten, des te meer premie betaal je per maand. Wil je kiezen voor een goedkopere polis voor jouw crematie of begrafenis? Dan kun je jouw uitvaartverzekering bij Yarden opzeggen en kiezen voor een andere polis bij een andere verzekeraar.

Premies vergelijken voor het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden

Maak handig gebruik van de volledig onafhankelijke vergelijker en je weet binnen enkele minuten waar je voordeliger uit bent wat betreft een goede dekking van de kosten voor jouw uitvaart. Kies voor een verzekeraar die een gratis polis aanbiedt voor kinderen en een korting geeft voor de polis van een partner! Zo ben je goedkoop verzekerd en laat je jouw nabestaanden niet zitten met hoge rekeningen in een toch al moeilijke periode. Kortom, het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden, DELA of een andere verzekeraar is makkelijk en maakt het mogelijk om op kosten voor de premie te besparen. Wil jij jouw natura of kapitaal uitvaartverzekering bij Yarden laten beëindigen? Het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden regel je eenvoudig.

Het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden en een uitkering

In sommige gevallen (niet bij een natura polis) kun je de waarde van de polis minus de kosten aan de hand van de betaalde premies uitgekeerd krijgen. Ook kun je kiezen voor het afkopen van de polis en een uitkering van de resterende waarde. De uitkering en de mogelijkheden hiervoor bij het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Yarden hangen af van het type polis.

Opzeggen uitvaartverzekering Monuta

opzeggen uitvaartverzekering monutaMonuta biedt verschillende mogelijkheden voor het afsluiten van een verzekering voor de uitvaart. Het ontzorgen van de nabestaanden is bij het afsluiten van een dergelijke verzekering het uitgangspunt. Zo blijkt nog al te vaak dat de nabestaanden in een enorm lastige tijd ook nog eens komen te zitten met hoge rekeningen voor het afbetalen van de crematie of de begrafenis van een geliefde. Wil je toch het opzeggen van een uitvaartverzekering bij Monuta rondmaken? Dan is er een eenvoudige manier om dit te doen.

Het opzeggen van jouw uitvaartverzekering bij Monuta

Voor het opzeggen van jouw uitvaartverzekering bij Monuta vul je simpelweg jouw e-mail adres in en selecteer je de verzekeraar waar je een opzegging bij wilt doen. Je ontvangt de juiste informatie om direct op te zeggen. Houd er wel rekening mee dat er doorgaans een opzegtermijn van twee maanden wordt gehanteerd. Je kunt bij het opzeggen kiezen voor het laten uitbetalen oftewel afkopen van de waarde van de polis. Dit is uiteraard afhankelijk van de betaalde premie en de kosten van de polis. Je verliest dus altijd geld bij het opzeggen van de uitvaartverzekering van Monuta of van een andere verzekeraar.

Waarom opzeggen van de uitvaartverzekering bij Monuta?

Wat is de reden waarom je jouw uitvaartpolis wilt opzeggen? Wellicht beschik je over voldoende gelden waarmee de nabestaanden jouw uitvaart kunnen financieren. Houd er wel rekening mee dat het veel voorkomt dat de nabestaanden pas flink later over jouw geld kunnen beschikken. Zo kunnen er mogelijk toch nog betalingsproblemen ontstaan omtrent de kosten van de uitvaart. Wil je liever zoeken naar een verzekering voor de kosten van de uitvaart met een goedkopere premie dan de premie die je nu betaalt? Kies bijvoorbeeld voor een polis met een gratis dekking voor de kinderen en je partner wat betreft de kosten voor een dure uitvaart.

De kosten vergelijken van de premies en het opzeggen van de huidige uitvaartverzekering bij Monuta

Na het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Monuta kun je met onze onafhankelijke vergelijker binnen enkele minuten ontdekken bij welke uitvaartverzekeraar je goedkoper uit bent wat betreft de premie voor de polis. Dit kun je natuurlijk ook doen voordat je overgaat tot het opzeggen van je huidige verzekering. Zo kun je op jaarbasis flink besparen en kiezen voor een goedkope polis en jouw naasten ontzorgen. Wat doe jij? Het eventueel opzeggen van de uitvaartverzekering bij Monuta is eenvoudig met onze gratis hulp.

Opzeggen uitvaartverzekering Ardanta

opzeggen uitvaartverzekering ardantaHet afsluiten van een nieuwe polis voor een verzekering voor de kosten van een uitvaart (zoals een begrafenis of een crematie, maar ook voor het nieuwe resomeren) doe je het gemakkelijkst online. Met de handige vrijblijvende vergelijker weet je binnen slechts enkele minuten waar je terecht kunt voor en voordelige verzekering. Hiermee kun je jouw naasten ontzorgen en voorkomen dat anderen met de kosten van jouw uitvaart komen te zitten. Maar je kunt de vergelijker uiteraard ook gebruiken om te kijken of jouw maandelijkse premie voor een dergelijke verzekering goedkoper kan. Wellicht wil je het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Ardanta of bij een andere maatschappij opzeggen. Hiervoor hoef je niet op zoek naar allerlei ingewikkelde informatie. Het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Ardanta doe je eenvoudigweg door jouw e-mail adres in te vullen en Ardanta te selecteren. Wij geven je direct duidelijke informatie waarmee je jouw verzekering opzegt.

De opzegtermijn voor het opzeggen van de uitvaartverzekering van Ardanta

Bij het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Ardanta of bij een andere verzekeraar zoals bijvoorbeeld Monuta, DELA of Yarden, heb je in de meeste gevallen wel te maken met een opzegtermijn. Deze termijn bedraagt doorgaans twee maanden. Houd hier rekening mee bij het opzeggen van de polis. Wil je de polis die je hebt afkopen en het restantbedrag waar je recht op hebt uit laten keren? Dan kan dat alleen in het geval van een kapitaal polis voor de uitvaartverzekering. Bij het opzeggen van de uitvaartverzekering van Ardanta weet je snel waar je aan toe bent en hoe je de opzegging in orde kunt maken. Uiteraard is deze hulp bij het opzeggen geheel gratis.

Het vergelijken en opzeggen van de uitvaartverzekering bij Ardanta

Wil je voor je over gaat tot het mogelijk opzeggen van jouw uitvaartverzekering bij Ardanta eerst ontdekken hoe je de eventuele premie die je betaalt kunt verlagen? Maak da gebruik van de vergelijker. Houd ook rekening met eventuele voordelige extra’s. Zo bieden sommige verzekeraars voor de uitvaart de mogelijkheid om kinderen tot de leeftijd van 18 of 21 jaar gratis mee te verzekeren, of krijg je korting wanneer je meerdere polissen afsluit. Kortom, voor het opzeggen van jouw uitvaartverzekering bij Ardanta is het handig om de opties bij andere verzekeraars voor de kosten van de uitvaart goed te onderzoeken en te vergelijken. Maak gebruik van de gratis adviezen en hulp wat betreft het opzeggen van de uitvaartverzekering bij Ardanta en vergelijk de premies bij andere verzekeraars goed met de premie die je nu betaalt!

5/5 - (8 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert