Kosten begrafenis

Kosten begrafenis: hoe hoog zijn ze gemiddeld?

Ben jij bekend met het bedrag dat zal moeten worden voldaan door de nabestaanden wanneer je komt te overlijden? Weet je of jij een begrafenis of een crematie wenst? Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders geen idee hebben van de kosten van een uitvaart. Ook heeft nog een groot gedeelte van de bevolking niets geregeld voor de uitvaart. Zo komt het in deze dure tijd vaak voor dat de nabestaanden, na een verlies te hebben geleden op het persoonlijke vlak, ook nog in de schulden komen vanwege de kosten van een uitvaart. Sta kort stil bij de kosten begrafenis of crematie en regel een goedkope verzekering voor je uitvaart. Zo weet je zeker dat jouw nabestaanden geen zorgen zullen hebben wanneer je komt te overlijden.

De kosten begrafenis in Nederland

De kosten begrafenis in Nederland zijn aanzienlijk hoger dan de kosten die moeten worden betaald voor een crematie. Zo kun je, door middel van een proefberekening, snel ontdekken wat de kosten zullen zijn voor de uitvaart die jij wenst. Heb je speciale wensen? Zoals een uitvaart in het buitenland? Ook dat is mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld uitvaartverzekeraars die de mogelijkheid bieden om begraven te worden in het land van herkomst, volgens de tradities en regels. Uiteraard is een dergelijke uitvaart in het buitenland ook gewoon te verzekeren via een Nederlandse verzekeraar. Bekijk jouw kosten begrafenis eens. Wil je een sobere uitvaart of juist een groot feest? Hoeveel rouwkaarten moeten er verstuurd kunnen worden? Wil je extra horeca bij je uitvaart? Dit zijn allemaal factoren die de kosten begrafenis kunnen beinvloeden.

De kosten begrafenis regelen met een verzekering voor de uitvaart

Je kunt kiezen voor hoofdzakelijk twee soorten verzekeringen voor de kosten begrafenis. Zo is er een natura verzekering (oftewel een pakket verzekering voor de uitvaart). Ook is er een kapitaal uitvaart verzekering. Beide verzekeringen bieden bij het overlijden de uitkering van een vooraf bepaaalde som geld. Bij de natura verzekering wordt de uitvaart hiermee volledig verzorgd en betaald. Bij de kapitaal verzekering krijgen de nabestaanden de beschikking over de som, waarmee men alles zelf moet regelen. Wil je jouw nabestaanden volledige rust geven door ze zoveel mogelijk te ontzorgen? Dan is de keuze voor een natura verzekering voor de kosten begrafenis een voor de hand liggend gegeven.

Bekijk nu de beschikbare uitvaartverzekeringen en maak snel een proefberekening op deze website. Zo kun je snel en voordelig alles regelen voor jouw uitvaart.

5/5 - (9 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)