Uitvaart Frits Schrouff, redder van Roda JC is overleden

Frits Schrouff is overleden. De zakenman en redde van Roda JC werd 82 jaar. Binnen de voetbalclub uit Kerkrade is met ontzetting gereageerd op het overlijden van Schrouff. ‘Mede dankzij de miljoeneninjecties bestaat onze club nog steeds en hebben we de weg naar boven opnieuw in kunnen zetten. Zijn bijdrage is voor ons net in waarde uit te drukken’, zo valt op de website van de club te lezen.

Frits Schrouff is overleden; zakenman was lang eigenaar van Roda JC

Tussen 2015 en 2020 was Schrouff eigenaar van Roda JC. Tot aan zijn dood was hij echter nauw betrokken bij de club als klankbord voor de directie en de Raad van Commissarissen. Schrouff werd in 1940 in het Limburgse Schaesberg geboren. Hij was zoon van een molenaar en hij begon al op zijn 23e een eigen onderneming. In eerste instantie leverde hij vooral producten aan Indische Nederlanders. Gaandeweg werd zijn bedrijf echter Europees marktleider op het gebied van Aziatische food en non-food producten.

De Frits Schrouff Foundation

Tijdens zijn leven werd Schrouff verschillende keren onderscheiden. Zo kreeg hij in 2019 de Gouden Erepenning van de gemeente Kerkrade en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, dit vanwege vooral de grote verdiensten voor de voetbalclub Roda JC. Schrouff had het goed met de mensen voor. Zo richtte hij de Frits Schrouff Foundation op. Deze stichting steunde projecten in verschillende Aziatische landen als het gaat om scholen, weeshuizen, ziekenhuizen en noodhulp.

Deel jouw herinneringen aan de overleden zakenman

Heb je herinneringen aan Frits Schrouff? Deel ze dan op deze website – onderaan de pagina- met ons. Ook kun je daar condoleances overbrengen aan de familie van Frits Schrouff.

Rate this page
Redactie