Duurzaam cremeren

Duurzaam cremeren: het is mogelijk

Duurzaam cremeren. We horen er steeds meer over in de media en ook de verzekeraars voor een uitvaart of een begrafenis houden zich bezig met het laten onderzoeken van de nieuwe opties wat betreft een duurzame uitvaart. Het is duidelijk dat we op alle vlakken van het leven moeten zorgen voor het ontwikkelen van processen die beter zijn voor het milieu. Vooral de uitstoot van schadelijke gassen en het lozen van gifstoffen moeten omlaag gebracht worden. Ook het gebruik van gas als brandstof en het werken met duurzame methoden om stroom op te wekken en te gebruiken verdienen de aandacht meer dan ooit. Wil jij kiezen voor het duurzaam cremeren voor jouw uitvaart? Dan is het resomeren op dit moment een goede optie.

Duurzame crematie? Regel alvast een uitvaartverzekering en ontzorg je nabestaanden:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Duurzaam cremeren met resomeren

Verzekeraar voor de uitvaart Yarden heeft in het jaar 2018 een onderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau TNO. Hierbij werd het verzoek gedaan aan TNO om te bekijken of het resomeren door middel van een proces dat hydrolyse heet, echt duurzaam was en een goed alternatief kon zijn voor een reguliere crematie of begrafenis in ons land. Bij het resomeren wordt het lichaam van de overledene met kleding aan in een resomator met een oplossing van loogzouten en water geplaatst. De weke delen van het lichaam lossen op. Wat overblijft is een vloeistof die op een natuurvriendelijke manier kan worden geloosd. Aan het einde van dit proces kunnen de harde delen van het lichaam verwerkt worden tot een as. Deze as kan in een urn of sieraad bewaard worden. Ook kunnen de nabestaanden uiteraard kiezen voor het verstrooien van de as. De conclusie van het onderzoek was dat het duurzaam cremeren door middel van het resomeren een goede optie is.

De kosten van het duurzaam cremeren

Wil jij kiezen voor het duurzaam cremeren als optie voor jouw uitvaart in de toekomst? Dan is het handig om een goede en goedkoope verzekering met een polis voor de kosten van jouw uitvaart af te sluiten. In veel gevallen is het meeverzekeren van andere gezinsleden gratis (kinderen) of krijg je korting met een polis voor meerdere personen. Met onze onafhankelijke vergelijker krijg je binnen enkele minuten geheel vrijblijvend een goed beeld van de mogelijkheden bij de vele verzekeraars. Zo weet je hoe je goedkoop kunt zorgen voor een dekking van de kosten van het duurzaam cremeren. Je hebt alles geregeld voor de toekomst en dat geeft rust.

5/5 - (13 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert