Resomeren DELA

Resomeren DELA: wat zijn de mogelijkheden?

Over het resomeren als alternatief voor een reguliere crematie of begrafenis vind je tegenwoordig veel berichten in de media. Het resomeren bij DELA en bij andere uitvaartverzorgers en verzekeraars van uitvaarten zal naar verwachting binnenkort ook in Nederland mogelijk zijn. In de Verenigde Staten is dit reeds op sommige plekken al het geval. Ook in Engeland wordt op dit moment gekeken naar de aanschaf van een resomator, de machine waarin een overledene wordt geresomeerd. De punten waarop de wet op de lijkbezorging moet worden aangepast zijn met name de afvoer van de afvalstoffen van het resomeren. Wil je gebruik gaan maken van resomeren bij DELA? Dan kun je deze wens nu alvast doorgeven en bespreken met deze verzekeraar voor de uitvaart.

Of je nu kiest voor resomeren, cremeren of een begrafenis: met een uitvaartverzekering ontzorg je jouw nabestaanden. Vergelijk nu!


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Resomeren bij DELA of ecoleren?

Uitvaartverzekeraar en verzorger Yarden heeft recentelijk een onderzoek laten uitvoeren naar de voordelen en de nadelen van het resomeren. DELA houdt zich bezig met onderzoek naar een ander alternatief voor een begrafenis of crematie; het ecoleren. Hierbij wordt het lichaam in een op stroom werkende machine op een hoge temperatuur gebracht en daarna weer afwisselend op een lage temperatuur. Zo wordt het lichaam als het ware onderworpen aan een proces dat je kunt vergelijken met het vriesdrogen. Resomeren bij DELA of ecoleren bij DELA? In de nabije toekomst is het mogelijk dat je voor deze twee opties kunt kiezen.

Resomeren bij DELA als milieubewust alternatief

Hoewel er bij het resomeren een stof wordt gebruikt die met veel energie geproduceerd wordt (loogzout), is het resomeren an sich een milieubewuste keuze. Het proces verloop elektrisch, er komt geen gas aan te pas. Binnen rond de 3 uur tijd is het lichaam tot vloeistof geworden en kunnen de beenresten worden verwerkt tot een as. Deze as kan door de nabestaanden verstrooid worden of men kan de as desgewenst bewaren, bijvoorbeeld in een urn. Ook het ecoleren is een snel proces waarbij een as vrijkomt. Bij beide methoden is geen sprake van schadelijke uitlaatgassen of uitstoot die slecht is voor het milieu. Resomeren bij DELA is dus een milieubewuste keuze.

De kosten van het resomeren bij DELA

Start nu met het afsluiten van een voordelige verzekering voor de uitvaart voor de toekomst. Je kunt gaandeweg na het wettelijk mogelijk worden van het resomeren bij Dela jouw exacte wensen wat betreft de uitvaart vastleggen in jouw polis. Met de onafhankelijke vergelijker ontdek je binnen enkele seconden waar je het goedkoopst verzekerd bent.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert