Duurzaam alternatief cremeren

Duurzaam alternatief cremeren

Een duurzaam alternatief voor het cremeren is wereldwijd nodig. Vast staat dat bij het cremeren veel energie wordt verbruikt, dat er stoffen vrijkomen in het milieu door de uitstoot van gassen tijdens het verbrandingsproces. Op veel gebieden van ons leven moeten we zaken gaan aanpassen om de processen waar we nu aan gewend zijn op een positieve manier te veranderen. Dit geldt dus ook voor het cremeren en begraven. In de Verenigde Staten wordt in enkele staten nu al gebruik gemaakt van een proces dat resomeren heet. Dit is een duurzaam alternatief voor het cremeren, waarbij het proces van hydrolyse een hoofdrol speelt. We vertellen je graag meer.

Duurzame uitvaart? Regel alvast een uitvaartverzekering en ontzorg je nabestaanden:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Hydrolyse als duurzaam alternatief voor cremeren

Het proces van hydrolyse voor de uitvaart is ontwikkeld door een Schotse uitvinder. Dit proces staat tevens bekend als het resomeren. Bij deze methode van de uitvaart wordt slechts gewerkt met (groene) stroom. Ook komen er geen uitlaatgassen vrij tijdens het resomeren. Hoe werkt het en waarom is het resomeren een duurzaam alternatief voor cremeren? Bij het resomeren wordt het lichaam met kleding van natuurlijke vezels in een resomator geplaatst. In deze machine wordt het lichaam gebaden in een oplossing van water met loogzouten. Het lichaam lost als het ware op, maar het bottenstelsel wordt verwerkt tot de as, die na het proces uiteraard beschikbaar is voor de nabestaanden. Zo kunnen de nabestaanden de as bijvoorbeeld (laten) uitstrooien of laten verwerken in een rouw sieraard of bewaren in een urn. Kortom, de uitvaartdienst en de beschikbaarheid van de as van de overledene komen overeen met het proces bij een crematie.

Waarom kiezen voor resomeren als duurzaam alternatief voor cremeren?

Wil je kiezen voor een duurzaam alternatief voor het cremeren tegen lage kosten? Dan is het handig om nu de verschillende verzekeraars voor de kosten van een uitvaart goed te vergelijken. Met de onafhankelijke vergelijker ontdek je snel en volledig vrijblijvend waar je terecht kunt voor het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering. Zo laat je jouw nabestaanden niet zitten met hoge kosten en kun je kiezen voor een duurzaam alternatief voor cremeren. Jij hebt de regie en kunt zelf bepalen wat jij belangrijk vindt wat betreft jouw uitvaart. Yarden heeft door TNO een onderzoek laten uitvoeren wat betreft het resomeren als duurzaam alternatief voor het cremeren en de uitkomsten van dit onderzoek zijn zeer positief. Zo kun je kiezen voor een respectvolle uitvaart waarbij de impact op het milieu laag is.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert