Duurzaam alternatief begrafenis

Duurzaam alternatief begrafenis

In de wereld van de uitvaartverzorging staan de ontwikkelingen niet stil. Zo wordt er veel tijd en moeite besteed door de verzekeraars van de uitvaart aan het ontwikkelen en onderzoeken van een duurzaam alternatief voor de begrafenis. Uiteraard geldt dit tevens voor het vinden van betere alternatieven voor een crematie. Bij een crematie wordt enorm veel energie verbruikt. De ovens die ingezet worden bij een crematie moeten op volle kracht werken om het verbrandingsproces goed te volmaken. Bij een begrafenis moet een graf worden gereserveerd in ons toch al druk bevolkte land. Ook de aspecten van mogelijke vervuiling van de grond speelt hierbij een rol. Het resomeren is een techniek voor de uitvaart die binnenkort beschikbaar zal worden in Nederland als duurzaam alternatief voor de begrafenis.

Of je nu kiest voor resomeren, cremeren of een begrafenis: met een uitvaartverzekering ontzorg je jouw nabestaanden. Vergelijk nu!

Uitvaartverzekeraar Omschrijving Bijzonderheden


Naturaverzekering
Bereken premie >
1. DELA Uitvaartverzekering
Naturaverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Uitkering in diensten t.w.v. € 6750,- en vrij te besteden bedrag € 700,-voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 4,99 p/m
Goedkoopste!
DELA

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
2. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 5300,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 5,62 p/m
Kinderen altijd gratis meeverzekerd!
Monuta

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
3. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 6.800,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 9000,- (dit biedt meer mogelijkheden voor je uitvaart)
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 6,75 p/m
Lage premie bij hoger verzekerd bedrag
Monuta

of Bereken je premie


Geldverzekering
Bereken premie >
4. DELA Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Geldbedrag om de uitvaart te regelen
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 7,85 p/m
Bepaal alles zelf
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

5. Ardanta Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 8050,-
€ 8,00 p/m
Niet hier af te sluiten
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 7500,-, premiebetaling: Zo lang mogelijk, jaarlijkse indexatie: nee, type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Resomeren als duurzaam alternatief voor de begrafenis

Het resomeren is een verzorging van een uitvaart van een overleden persoon waarbij het lichaam in een bad van water en een oplossing van loogzouten wordt geplaatst. Hierbij worden de weke delen als het ware opgelost in een water verbinding. De vloeistof die overblijft kan op een milieuvriendelijke manier worden geloosd. De botten van het lichaam worden na de procedure schoon verwerkt tot een as die de nabestaanden kunnen ontvangen, net zoals dit het geval is bij een crematie. Het ontbreken van het gebruik van een oven die op gas werkt, geen uitlaatgassen tijdens de procedure bij een crematie en een snelle werkwijze maken het resomeren tot een duurzaam alternatief voor een begrafenis. In enkele staten van de VS wordt het resomeren al zeer succesvol toegepast. Hier ziet men deze manier van uitvaartverzorging als het teruggeven van het lichaam aan de aarde als een vloeistof.

De uitvaartverzekering voor een duurzaam alternatief voor een begrafenis

Natuurlijk staan in Nederland de maatschappijen die polissen aanbieden voor de kosten van een uitvaart open voor een meer duurzaam alternatief voor een begrafenis. Hiermee kan men een nieuwe en schonere manier bieden voor een respectvolle uitvaart voor ieder individu. Tevens komt hiermee een nieuwe optie vrij waarvoor men kan kiezen. De persoonlijke voorkeur staat natuurlijk centraal bij het kiezen voor de methode van de eigen uitvaart. Verzekeraar Yarden heeft in 2018 dan ook een zelf bekostigd onderzoek laten uitvoeren naar het resomeren. Dit onderzoek is uitgevoerd door TNO. De gegevens die voortkwamen uit het onderzoek zijn beschikbaar gesteld aan de regering, die op dit moment werkt aan aanpassingen in de wet op de lijkbezorging om het resomeren als duurzaam alternatief voor en begrafenis mogelijk te maken. Vergelijk nu de premies voor een uitvaartverzekering met een duurzaam alternatief voor de begrafenis met onze onafhankelijke vergelijker.

5/5 - (18 stemmen)