Checklist uitvaartwensen

Checklist uitvaartwensen


  Leg je uitvaartwensen eenvoudig vast en deel het met familie en vrienden

  Voor iedereen, ook voor mensen zonder uitvaartverzekering
  Het geeft rust dat anderen van je uitvaartwensen weten
  100% Gratis online service  Met de handige checklist uitvaartwensen is het mogelijk om een moeilijk onderwerp zoals het overlijden bespreekbaar te maken. Aan de hand van dit formulier kun je bijvoorbeeld met je ouders, een partner of een geliefde samen de zaken doorlopen die je geregeld zou willen hebben op jouw uitvaart. Het grootste voordeel hiervan is het feit dat je jouw naasten enorm veel zorgen bespaart. Tijdens de periode rondom het overlijden van een naaste maken de betrokkenen een emotionele tijd door. Het is vaak al lastig genoeg om te moeten rouwen om een verlies van een geliefde.

  Het doel van de checklist uitvaartwensen

  Wanneer je als naaste tijdens deze periode ook nog eens te maken krijgt met het moeten regelen en invullen van een uitvaart dan kan de spanning hoog oplopen. De kosten van de crematie of begrafenis kun je dekken door middel van het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering. Overigens is dit voor kinderen tot 18 jaar vaak gratis. De checklist uitvaartwensen neemt niet de plaats in van een dergelijke verzekering, maar geeft de nabestaanden een prettige leidraad voor het invullen van de uitvaart volgens jouw eigen wensen. Neem de tijd om samen de checklist uitvaartwensen eens door te lopen. Zo weet je welke zaken je zou kunnen invullen om tot een goed beeld te komen van jouw eigen uitvaart en de invulling hiervan.

  Voorbeelden van het invullen van de checklist uitvaartwensen

  Jij kunt jouw toekomstige nabestaanden helpen met een ingevulde checklist uitvaartwensen. Hierop geef je aan wat voor kist je zou willen (standaard, gevlochten riet of wat dan ook), of er kaarten zouden moeten worden verzonden (of een advertentie in de krant moet worden geplaatst) en of je een koffietafel na de bijeenkomst zou willen. Maak hier jouw eigen persoonlijke afscheid van. Jij hebt door midden van het invullen van de checklist volledig de regie over de uitvaart. Jij bepaalt wat er gedaan en georganiseerd moet worden. Van welke bloemen en muziek houd je? Of wil je juist geen bloemen? Jij bepaalt en legt het gratis vast op de checklist uitvaartwensen.

  Gratis de checklist uitvaartwensen gebruiken

  Het gebruik van de checklist uitvaartwensen is volledig gratis. Ook wanneer je geen uitvaartverzekering hebt. Vul de lijst in en print hem uit. Leg de lijst weg op een handige en logische plek en vertel jouw naasten dat de lijst er is voor wanneer het nodig is. Zo zorg je voor rust en verlicht je de dagen na jouw overlijden met duidelijke informatie.


   Leg je uitvaartwensen eenvoudig vast en deel het met familie en vrienden

   Voor iedereen, ook voor mensen zonder uitvaartverzekering
   Het geeft rust dat anderen van je uitvaartwensen weten
   100% Gratis online service


   5/5 - (8 stemmen)
   Kasper, Uitvaartverzekering expert
   Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)