Begrafeniskosten

Begrafeniskosten: bereken ze eenvoudig

Er komt nogal wat kijken bij het regelen van een begrafenis. De nabestaanden zullen in eerste instantie na moeten gaan of de overleden persoon verzekerd was voor de begrafeniskosten. Helaas blijkt dit ook tegenwoordig nog vaak niet het geval te zijn. Zo komen de nabestaanden tot de ontdekking dat zij helaas verantwoordelijk zijn voor het voldoen van de rekening van de begrafeniskosten. Dit is, zeker in deze dure tijd, een aanslag op het budget. Het afsluiten van een goedkope verzekering is de perfecte oplossing voor het ontzorgen van de familie die achterblijft.

Gemiddelde begrafeniskosten

Een gemiddelde begrafenis kost in Nederland zo’n 7000 Euro. Mits er geen extra wensen zijn en de uitvaart sober gehouden wordt kan men het met de gemiddelde begrafeniskosten rond dit bedrag af. Dat is een fikse rekening voor de nabestaanden. Het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering is in principe mogelijk voor iedere inwoner van Nederland, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar. Maak een proefberekening voor jouw uitvaart en ontdek wat de begrafeniskosten voor jou zouden zijn na je overlijden. Wij helpen je via deze site graag met het maken van een vergelijking tussen de diverse aanbieders van een verzekering voor de begrafeniskosten. Tevens heeft het zin om te informeren naar eventuele kortingen wanneer jij je wilt verzekeren voor de uitvaartkosten bij dezelfde verzekeraar als je partner. Ook is het bij sommige aanbieders van uitvaartverzekeringen mogelijk om je kinderen gratis mee te verzekeren tot een leeftijd van bijvoorbeeld 18 jaar. Doe je voordeel met deze tips!

De begrafeniskosten betalen

Bij een natura verzekering voor de uitvaart kun je in feite al jouw wensen voor je begrafenis laten vastleggen. Vanuit de polis komt een som geld vrij bij jouw overlijden. Vanuit deze som voldoet de verzekeraar de begrafeniskosten. Zo hebben de nabestaanden geen zorgen over het regelen van zaken en het betalen van de kosten na de uitvaart. Dat is een prettig gevoel, voor zowel jezelf als voor de achterblijvers. Ook een kapitaal (of geld) uitvaartverzekering is mogelijk. Vanuit deze verzekering krijgen de nabestaanden de beschikking over een som geld, het kapitaal. Vanuit deze som geld betalen zij de begrafeniskosten. Wel zullen zij zelf een uitvaartverzorger moeten inschakelen en alles zelf moeten regelen. Wil je jouw nabestaanden zorgen besparen? Dan kies je voor een pakket- of natura uitvaartverzekering voor jouw begrafeniskosten. Maak nu een proefberekening en ontdek hoe voordelig een verzekering voor de uitvaart kan zijn, voor jezelf en de achterblijvers.

4.5/5 - (18 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)