Uitvaartverzekering Unive

Uitvaartverzekering Univé

Nadenken over ons eigen overlijden en de uitvaart is niet het meest prettige onderwerp om over na te denken voor velen. Toch is ons einde onvermijdelijk. Het is prettig om er toch even bij stil te staan en na te denken over hoe je jouw uitvaart geregeld wilt hebben. Dit is wel zo prettig voor de nabestaanden, die eventueel beslissingen moeten nemen over jouw uitvaart na je overlijden. Unive is een verzekeraar zonder winstoogmerk. Een uitvaartverzekering Unive kan volgens twee pakketten worden afgesloten. Zo biedt deze Nederlandse verzekeraar een kapitaal uitvaartverzekering en een natura uitvaartverzekering. We zullen nader ingaan op de inhoud van deze twee verzekeringen en de werkwijze van deze verzekeraar.


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Een uitvaartverzekering Unive kiezen

In feite kun je bij het kiezen van een uitvaartverzekering Unive redelijk eenvoudig te werk gaan. Zo zijn er twee hoofdvragen die beantwoord dienen te worden om te komen tot een goede beslissing aangaande je eigen uitvaart. Wil je liever begraven of gecremeerd worden? En vind je het prettig om van tevoren bepaald te hebben (grotendeels) hoe jouw uitvaart eruit gaat zien? Of lijkt het je juist prettig dat jouw nabestaanden de beslissingen nemen aangaande de invulling en uitvoering van je uitvaart? Uiteraard is het in dat geval wel goed om te overleggen met degenen die waarschijnlijk achterblijven na je overlijden. Zijn zij akkoord met het uitvoeren van jouw wensen op basis van een vanuit de uitvaartverzekering Unive vrijgekomen som?

Een uitvaartverzekering Unive; kapitaal of natura?

Wanneer je zelf graag de regie hebt over het straks uitvoeren van jouw uitvaart, is een natura uitvaartverzekering Unive iets voor jou. Dit is een pakket waarbij jouw wensen centraal staan. De uitvoerder van je uitvaart wordt vastgelegd in een polis en jouw wensen staan centraal. Op basis van jouw wensen (bijvoorbeeld een sobere crematie), wordt een kostenplaatje opgemaakt. Aan de hand hiervan ontstaat een kostendekkende polis, waar je maandelijks een klein bedrag voor betaalt. Met een natura uitvaartverzekering Unive kun je jouw nabestaanden alle zorg uit handen nemen.

Een uitvaartverzekering Unive kapitaal

Met een kapitaal uitvaartverzekering ben je in feite verzekerd van een som geld die vrij komt na je overlijden. Deze som is bedoeld voor de uitvaart. De nabestaanden vullen de uitvaart zelf in met dit budget. Ook kiest men bijvoorbeeld zelf een uitvaartverzorger. Dit brengt veel zorgen en geregel met zich mee voor de nabestaanden. Deze uitvaartverzekering Unive dient dan het best ook in overleg met je naasten te worden afgesloten.

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert