Uitvaartverzekering overstappen

Het kan zijn dat je een uitvaartverzekering hebt waar je niet tevreden over bent. Met een uitvaartverzekering overstappen is mogelijk maar niet altijd voordeliger. Als je vindt dat de huidige uitvaartverzekering niet genoeg te bieden heeft kun je ervoor kiezen om het te verzekeren bedrag te verhogen, dit heet bijverzekeren. Het is ook mogelijk om een tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Wil je met je uitvaartverzekering overstappen, overweeg dan goed wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Voor informatie voor een nieuwe uitvaartverzekering en voor het maken van een goede vergelijking ben je bij ons ook aan het juiste adres.

Uitvaartverzekeraar Omschrijving Bijzonderheden


Naturaverzekering
Bereken premie >
1. DELA Uitvaartverzekering
Naturaverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Uitkering in diensten t.w.v. € 6750,- en vrij te besteden bedrag € 700,-voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 4,99 p/m
Goedkoopste!
DELA

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
2. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 5300,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 5,62 p/m
Kinderen altijd gratis meeverzekerd!
Monuta

of Bereken je premie


Naturaverzekering
Bereken premie >
3. Monuta Uitvaartverzekering
Geldbedrag + diensten (professionele uitvaartverzorger)
✔️ Betrouwbare uitvaartonderneming & uitvaartverzekeraar
✔️ Deskundige Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200,- en vrij te besteden bedrag € 6.800,- voor de uitvaart
✔️ Verzekerd bedrag: € 9000,- (dit biedt meer mogelijkheden voor je uitvaart)
Bereken premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 6,75 p/m
Lage premie bij hoger verzekerd bedrag
Monuta

of Bereken je premie


Geldverzekering
Bereken premie >
4. DELA Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Bekende uitvaartverzekeraar
✔️ Geldbedrag om de uitvaart te regelen
✔️ Verzekerd bedrag: € 7500,-
Bereken je premie >
⭐⭐⭐⭐⭐
€ 7,85 p/m
Bepaal alles zelf
Lees meer over deze uitvaartverzekering, klik hier!

of Bereken je premie

5. Ardanta Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 8050,-
€ 8,00 p/m
Niet hier af te sluiten
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 7500,-, premiebetaling: Zo lang mogelijk, jaarlijkse indexatie: nee, type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Kosten voor uitvaartverzekering overstappen

Wil je echt overstappen van uitvaartverzekering en wil je van je huidige uitvaartverzekering af? Dan zijn daar vaak kosten aan verbonden vanuit de verzekeraar waar je op dit moment bij aangesloten zit. Naast de kosten voor het opzeggen van jouw huidige uitvaartverzekering zal je bij een nieuwe verzekeraar waarschijnlijk ook meer premie gaan betalen dan nu. Dit komt doordat de huidige uitvaartverzekering op jongere leeftijd is afgesloten waardoor je minder maandelijkse kosten hebt. Sluit je een nieuwe of andere uitvaartverzekering af omdat je met jouw uitvaartverzekering overstappen, wilt dan betaal je meer premie vanwege je leeftijd.

Uitvaartverzekering overstappen en huidige verzekering afkopen

Wil je dan echt van je huidige verzekeraar af dan zijn daar zoals gezegd vaak kosten aan verbonden. Wil je met een uitvaartverzekering overstappen dan kun je de huidige verzekering vaak afkopen. Je wilt natuurlijk ook iets terug zien van het opgebouwde bedrag maar dat zal minder zijn vanwege de afkoopsom die de verzekeraars vaak vragen. Omdat je de verzekering stop wilt zetten heeft de verzekeraar hoogstwaarschijnlijk ook minder inkomsten aan bijvoorbeeld rente. Dit wordt vaak doorberekend in de afkoopsom en zorgt ervoor dat je veel kwijt bent aan deze kosten.

Uitvaartverzekering overstappen? Informeer goed

Zoals gezegd is het niet altijd even makkelijk om over te stappen met een uitvaartverzekering. Zorg er dus voor dat je goed geïnformeerd bent voordat je actie onderneemt. Lees alle voorwaarden goed door en neem eventueel contact op met de huidige verzekeraar. Zet alle voor en nadelen van overstappen rustig op een rij en bedenk ook dat je waarschijnlijk met de kosten van een afkoopsom te maken krijgt. Als je toch overstapt en je een keuze wilt maken voor een nieuwe uitvaartverzekering maak dan aan de hand van de informatie en aanbieders op onze website een keuze voor een nieuwe verzekering.

4.1/5 - (18 stemmen)