Uitvaartverzekering Nationale Nederlanden

Uitvaartverzekering Nationale Nederlanden

De uitvaartverzekering Nationale Nederlanden is een dienst die deze Nederlandse verzekeraar van onder andere risico’s en het huis, niet meer levert. Wel biedt men in plaats van de uitvaartverzekering Nationale Nederlanden een overlijdensrisico verzekering aan via de website van het bedrijf. Voorheen was het mogelijk om bij deze verzekeraar wel meerdere verzekeringsvormen af te sluiten voor het overlijden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een natura uitvaartverzekering of een kapitaal (geld) uitvaartverzekering. Voor degenen die toch graag een regeling willen treffen voor de nabestaanden wanneer men komt te overlijden is dus de overlijdensrisico verzekering bij deze verzekeraar een optie. Uiteraard is het ook mogelijk om bij een andere goede en betrouwbare verzekeraar wel een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. We leggen hier graag meer over uit.


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

De overlijdensrisico uitvaartverzekering Nationale Nederlanden

De pakket-uitvaartverzekering zoals een natura uitvaartverzekering is in Nederland de meest afgesloten uitvaartverzekering. Dit is niet verwonderlijk. Met een dergelijke verzekering kun je zonder veel rompslomp zelf bepalen hoe jouw uitvaart er uit zal zien wat betreft de invulling en de verzorging. Dit is voor de meesten van ons een prettig idee. De meest gegeven reden voor het nemen van een uitvaartverzekering is het feit dat we onze nabestaanden graag zo zorgeloos mogelijk willen achterlaten. Met de natura uitvaartverzekering weten we zeker dat de nabestaanden niet veel hoeven te regelen voor onze uitvaart. En de kosten zijn gedekt middels onze polis.

Zoals we eerder vertelden is het niet meer mogelijk om op dit moment een natura uitvaartverzekering Nationale Nederlanden af te sluiten. Wel kun je kiezen voor een overlijdensrisico verzekering. Hiermee weet je zeker dat er bij jouw overlijden geld vrij komt. Met dit geld kan een uitvaart worden bekostigd. Toch is dit niet de enige reden waarom men kiest voor een dergelijke verzekering. Vaak wordt de som vanuit deze verzekering gebruikt voor de onkosten van studerende kinderen, het betalen van een hypotheek na overlijden en vele andere redenen.

Is de overlijdensrisico verzekering het zelfde als een kapitaal uitvaartverzekering Nationale Nederlanden?

Nee. Bij een kapitaal uitvaartverzekering komt een som geld vrij die de kosten dekt van de uitvaart. Met deze som geld regelen de nabestaanden jouw uitvaart en kan het een en ander worden betaald. Bij een overlijdensrisico verzekering komt simpelweg een som geld vrij die kan worden gebruikt voor een scala aan mogelijke doelen. Tevens is er binnen een overlijdensrisico verzekering niets geregeld of vastgelegd wat betreft de uitvoerder van je uitvaart.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert