Uitvaart verzekering

Een uitvaartverzekering is geen overbodige luxe. Met een goede en voordelige verzekering voor de uitvaart kun je ervoor zorgen dat jouw wensen voor de uitvaart exact worden uitgevoerd zoals jij dit wenst. Wil je een crematie, of word je liever begraven? Dan is het goed om te weten dat een begrafenis meer kost dan een crematie. Tevens zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor het eventueel verlengen van grafrechten en voor de zorg voor het graf. Bij een crematie kun je zelfs laten vastleggen wat er met jouw as dient te gebeuren, zodat de nabestaanden nergens over hoeven na te denken. Dat biedt rust en geeft een prettig gevoel voor de toekomst.

De kosten van de uitvaart verzekering

De kosten van een uitvaart verzekering lopen sterk uiteen. Start je op een jonge leeftijd met het betalen van premie voor de verzekering voor de uitvaart? Dan is de maandelijkse premie lager dan wanneer je op latere leeftijd instapt. Maak handig gebruik van de mogelijkheid om kinderen bij sommige verzekeraars gratis mee te verzekeren tot de leeftijd van 18 jaar. In sommige gevallen wordt deze service zelfs geboden tot de leeftijd van 21 jaar. Doe hier je voordeel mee. Wat betreft de uitvaartverzekering kun je kiezen uit voornamelijk een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering.

De natura en kapitaal uitvaart verzekering

Wil je jouw nabestaanden volledig vrij laten in de keuzes die ze maken rondom jouw uitvaart? Dan kun je kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij krijgen de nabestaanden een som aan geld uitgekeerd, waarmee diensten kunnen worden ingekocht. Hierbij kun je denken aan de uitvaart zelf, maar ook aan volgauto’s, rouwkaarten en dergelijke. Wil je het zo makkelijk mogelijk maken voor jouw nabestaanden? Kies dan voor een natura uitvaartverzekering. Hierbij zorgt de uitvaartverzekeraar voor de betaling en de uitvoering van de diensten rondom de uitvaart. Zo hebben de nabestaanden minder zorgen en keuzes te maken in een toch al zware tijd.

De uitvaart verzekering vergelijken

Uiteraard is het belangrijk dat de maandelijkse premie voor een uitvaart verzekering binnen je budget past. Het is in veel gevallen al mogelijk om een goede verzekering te treffen voor de uitvaart voor slechts een paar Euro’s per maand. Maak handig gebruik van de mogelijkheid om de uitvaartverzekeringen te vergelijken op basis van onze onafhankelijke informatie. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten en de diensten van een bepaalde verzekeraar op de Nederlandse markt. Kies voor rust met een voordelige uitvaartverzekering.

Rate this page
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)