Uitvaart kapitaalverzekering

Uitvaart kapitaalverzekering

Met de uitvaart kapitaalverzekering kun je goede maatregelen treffen voor het betalen van de kosten van jouw uitvaart wanneer je komt te overlijden. Steeds meer menden kiezen voor een goede natura uitvaartverzekering of voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hiermee kun je voorkomen dat jouw nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van een crematie of een begrafenis. Deze kosten kunnen, afhankelijk van de keuzes die gemaakt worden uiteraard, flink oplopen. Een basis crematie kost minimaal 5000 Euro, de kosten voor een begrafenis liggen aanzienlijk hoger. Maar wat zijn de verschillen tussen de natura verzekering voor de uitvaart en de uitvaart kapitaalverzekering? En hoe weet je waar je een zo voordelig mogelijke verzekering kunt afsluiten?


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Kiezen voor een natura polis of een uitvaart kapitaalverzekering

Met een natura verzekering voor de kosten van de uitvaart worden vanuit de polis na het overlijden diensten uitgekeerd. Dit betekent dat de nabestaanden niet veel vragen hoeven te beantwoorden en keuzes hoeven te maken in een toch al zware periode met veel verdriet. Wel is er bij de natura uitvaartverzekering vaak een bepaald kleiner bedrag dat men vrij mag besteden aan bijvoorbeeld extra kaarten, drankjes of bloemen voor de uitvaart. Met de uitvaart kapitaalverzekering komt er een som aan geld vrij na het overlijden van de verzekerde persoon. Hiermee moeten de nabestaanden diensten inkopen en zelf de zaken omtrent de uitvaart regelen en plannen. Dit kan een zware belasting zijn waarbij men veel taken moet invullen en vragen moet beantwoorden. Je kunt het jouw toekomstige nabestaanden dan ook makkelijker maken door jouw wensen wat betreft jouw uitvaart duidelijk vast te leggen en te delen.

Het vergelijken van een goedkope uitvaart kapitaalverzekering

Wil je de zaken goed regelen voor de toekomst? Dan is het van belang om een goede natura of uitvaart kapitaalverzekering af te sluiten met een lage premie die binnen jouw budget past. Zo weet je zeker dat de zaken goed geregeld zijn. Met onze vergelijker kun je op basis van jouw wensen de beste en goedkoopste polis van verschillende verzekeraars voor de uitvaart vinden. Het vergelijken doe je uiteraard op basis van volledig onafhankelijke informatie. Ook bieden we je uitgebreide informatie omtrent de mogelijkheden en de opties voor de uitvaart. Kies voor de uitvaart kapitaalverzekering die tevens goede extra opties en kortingen biedt, bijvoorbeeld voor gezinsleden. Tevens bieden veel verzekeraars een gratis verzekering aan voor kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Maak hier handig gebruik van bij het vergelijken van de uitvaart kapitaalverzekering.

5/5 - (22 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert