Resomeren betekenis

Resomeren betekenis? Lees alles over resomeren

Resomeren is een nieuwe methode waarmee de uitvaart van een overledene verzorgd kan worden. Hierbij wordt het milieu minder belast dan het geval is bij een begrafenis of een crematie. Over het algemeen is het resomeren vooral interessant voor degenen die normaliter zouden kiezen voor een crematie. Aan het einde van de procedure van het resomeren blijven er asresten over die men net als na een crematie bijvoorbeeld zou kunnen begraven of uitstrooien. Maar wat is de resomeren betekenis? En hoe gaat dit in zijn werk?

Wat je ook wilt: met een uitvaartverzekering ontzorg je jouw nabestaanden. Vergelijk nu:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

 

Resomeren betekenis in Nederland

In Nederland wil de regering het resomeren zeker mogelijk gaan maken. Hiervoor wil men bepaalde wetten omtrent de uitvaart en het behandelen van het lichaam van een overledene aanpassen. Vooral de feiten omtrent de belasting van het milieu wat betreft het resomeren zijn hier de grootste redenen voor. De resomeren betekenis houdt in dat het lichaam na het overlijden als het ware opgelost wordt in een loogbad. De overledene wordt met kleding (van natuurlijke materialen) maar zonder kist in het bad geplaatst. De kisten kunnen hierdoor wederom gebruikt worden, wel tot zo’n 50 keer. Het is duidelijk dat deze procedure beter is voor de omgeving en de natuur.

De resomeren betekening, de procedure

In sommige staten in de VS wordt het resomeren al succesvol toegepast als methode voor de uitvaart. Het proces is ontwikkeld door een uitvinder uit Schotland. Met een minimum aan verbruik van energie wordt het lichaam na de diensten voor de uitvaart in een verbinding van loog en water geplaatst, voor een bepaalde tijd. De weke delen van het lichaam en de kleding van natuurlijke vezels lossen volledig op. Eventuele metalen resten en het bottenstelsel blijven onaangetast. Metalen kunnen worden gerecycled en de botten worden, net als na een crematie, verwerkt tot as. Na de hydrolyse van het lichaam kunnen de vloeistoffen worden geloosd met weinig tot geen belasting voor het milieu.


De resomeren betekenis houdt dus met name in dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen zoals bij de verbranding van een lichaam. Ook wordt er veel minder brandstof verbruikt.

Past de resomeren betekenis bij jou?

Wil je dat jouw lichaam na het overlijden op een zo natuurbewust mogelijke manier verwerkt wordt tot as? Dan past de resomeren betekenis wellicht bij jou. Maak gebruik van onze volledig onafhankelijke vergelijker en ontdek welke uitvaartverzekeraar het best bij je past. Zo kun je een uitvaartverzekering afsluiten die het resomeren ondersteunt tegen de laagste kosten. Is resomeren van betekenis voor jou? Vergelijk dan nu.

5/5 - (16 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert