Moslim uitvaartverzekering

Alles wat je moet weten over een moslim uitvaartverzekering

Als je voor een uitvaartverzekering kiest wil je er een die goed bij je past en waarbij je al je uitvaartwensen kan laten uitkomen. Bij een uitvaartverzekering voor moslims zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk de mogelijkheden bij Nederlandse uitvaartverzekeraars:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Een moslim uitvaart volgens islamitische tradities

Bij het verzorgen van een uitvaart voor een moslim moet respectvol worden omgegaan met de Islamitische regels en tradities. Voor moslims is het gegeven van eeuwige rust erg belangrijk. Dit betekent dat het graf van de overledenen niet na enige tijd wordt geruimd. Verder is het zo dat in de meeste gevallen de overledenen binnen 24 uur wordt begraven. Volgens Nederlandse wetgeving moet er minimaal 36 uur tussen het tijdstip van overlijden en het begraven of cremeren zitten. Het lichaam moet driemaal gewassen worden en vervolgens op traditionele manier in doeken gewikkeld worden. Wanneer je als moslim kiest voor een uitvaartverzekering voor moslims is deze partij op de hoogte van al deze wetten en regels.

Waarom moet je als moslim een andere uitvaartverzekering afsluiten?

Zoals gezegd moet bij een moslim uitvaart met respect worden omgegaan met de regels en tradities die bij het geloof passen, zoals het niet ruimen van het graf. Dit betekent dat het graf voor langere tijd beschikbaar moet zijn. Hier zitten extra kosten aan verbonden en niet bij alle uitvaartlocaties kan aan deze wensen voldaan worden. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 40 uitvaarlocaties waar dit kan. Ook voor niet-moslims kan deze wens ingelost worden, let er dan op dat jouw uitvaartverzekering deze kosten ook dekt. Ook kan het zijn dat de overledene graag in het buitenland begraven wil worden. Hier zit natuurlijk ook weer een ander kostenplaatje aan dan bij een begrafenis of crematie in Nederland.

Een uitvaartverzekering voor een moslim uitvaart, waar moet je aan denken?

Het belangrijkste als moslim is dat je een uitvaartverzekering kiest die op de hoogte is van de islamitische regels en tradities en deze ook in het verzekeringspakket heeft opgenomen. Ook in Nederland zijn er genoeg uitvaartverzekeraars die zeer goed op de hoogte zijn van de islamitische gebruiken bij het regelen van een uitvaart. Je hoeft dan dus niet naar het buitenland voor het regelen van de uitvaart. Dit is een geruststellende gedachte voor veel moslims.

4.9/5 - (22 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert