Geld uitvaartverzekering

Wat is de geld uitvaartverzekering?

We horen wel vaker dat men zegt dat een bepaalde persoon gekozen heeft voor een geld uitvaartverzekering. Maar wat is dat nou exact? Doorgaans betekent dit dat men een verzekering voor de kosten van de uitvaart heeft afgesloten, waarbij na het overlijden een som geld beschikbaar komt. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen en laten uitvoeren. Kosten zoals de kist, vervoer, de dienst, bloemen en kaarten kunnen worden betaald met de uitkering vanuit de geld uitvaartverzekering. Dit is iets anders dan een overlijdensrisicoverzekering. Hierbij sluit men een polis af waarbij slechts geld wordt uitgekeerd wanneer men voor de einddatum van de polis komt te overlijden. Je kunt dus kiezen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit is in ons land (op dit moment) niet verplicht. Wel is het erg prettig voor de nabestaanden als de overledene een dergelijke verzekering heeft afgesloten.


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

Waarom kiezen voor de geld uitvaartverzekering?

Wil je er gewoon zeker van zijn dat er geld beschikbaar is om jouw crematie of begrafenis te kunnen betalen wanneer jij er niet meer bent? Heb je jouw wensen duidelijk vastgelegd omtrent de invulling van jouw uitvaart? Dan kan het zinvol zijn om te kiezen voor een geld uitvaartverzekering, oftewel voor een kapitaal uitvaartverzekering. Bespreek dit ook met jouw naasten, zoals een eventuele partner, hechte vrienden of kinderen indien je die hebt. In dat geval kun je kinderen in een leeftijd onder de 18 jaar vaak gratis op jouw polis meeverzekeren. Wil je liever dat jouw naasten volledig ontzorgd worden na jouw overlijden? Dan kun je in plaats van voor de geld uitvaartverzekering kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij kunnen zij na jouw overlijden rekenen op een goede verzekering voor de uitvaart waarbij de polis diensten uitkeert.

Sta even stil bij de financiële kant van het overlijden met de geld uitvaartverzekering

Het vergelijken van een goede maar goedkope geld uitvaartverzekering doe je gratis en binnen slechts een paar minuten met onze vrijblijvende vergelijker. Bespreek jouw wensen met naasten of leg ze vast bij jouw verzekeraar. Kies voor een natura of kapitaal uitvaartverzekering. Zo kun je jouw nieuwe polis gebruiken als goede kapstok voor het voeren van een lastig gesprek met betrekking tot jouw overlijden in de toekomst. De wetenschap dat je de zaken goed geregeld hebt geeft jou en jouw geliefde veel rust. Met de geld uitvaartverzekering weet je zeker dat jouw naasten niet met financiële zorgen komen te zitten wat betreft het betalen van jouw uitvaart.

5/5 - (21 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert