Alternatieven uitvaartverzekering

Alternatieven uitvaartverzekering: wat is er mogelijk?

Het regelen van de uitvaart is een van de dingen die je kunt doen voor je nabestaanden. Het stilstaan bij de uitvaart hoeft niet veel tijd te kosten. Wel is het belangrijk dat je bedenkt hoe je jouw uitvaart uitgevoerd wilt hebben. Wil je een crematie of een begrafenis voor jezelf? Aan beide soorten uitvaarten zijn natuurlijk kosten verbonden. Het is prettig om naar de alternatieven uitvaartverzekering te kijken indien je geen uitvaartverzekering wilt afsluiten. Laat jouw nabestaanden goed verzorgd achter en laat ze niet voor de kosten van je uitvaart opdraaien in een toch al moeilijke tijd.

Wat zijn de alternatieven voor een uitvaartverzekering: sparen?

Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor de uitvaartverzekering (waarbij je een natura polis of een kapitaal polis kunt afsluiten voor de uitvaart). Eén van de meest populaire alternatieven uitvaartverzekering is het sparen op een vrije opneembare spaarrekening of een spaardeposito. Je kunt maandelijks een bedrag opzij leggen voor je uitvaart. Begin je hier jong mee, dan heb je een goede kans dat je het benodigde bedrag bij elkaar kunt sparen. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een koopsompolis, waarmee je in een keer als het ware een uitvaart ‘koopt’.

Een van de alternatieven uitvaartverzekering; rendement behalen met beleggen

Een andere manier van sparen voor de uitvaart is beleggen. Zo kun je (maandelijks) geld inleggen op een rekening, die wordt beheerd door een stichting. Ook is er aan de stichting een beheerder verbonden, die toeziet op het beleggen van het ingelegde kapitaal. Je kunt ook kiezen om een storting in een keer te doen op een deposito rekening. Het geld wordt belegd en je hebt inzage in de cijfers en het rendement. Met de combinatie van de ingelegde som plus het rendement moet het resultaat uiteindelijk de netto som worden van de kosten van je uitvaart. Zo kun je jouw geld laten werken voor je en uiteindelijk een bedrag achterlaten waarmee de nabestaanden je uitvaart kunnen bekostigen. Dit is een van de meest populaire alternatieven uitvaart plannen.

De alternatieven uitvaart bekijken

Weet je nog niet zeker hoe jij jouw uitvaart wilt regelen? Het kan lastig zijn om een beslissing te maken voor de toekomst. Daarom kiezen velen toch voor het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering. Hiervoor betaal je maandelijks een klein bedrag en heb je invloed op de uitvoering van de uitvaart, naar jouw wensen. Natuurlijk zijn er voldoende alternatieven om de uitvaart te regelen. Overleg met je partner en eventuele kinderen en zorg voor rust voor de toekomst.

2.9/5 - (35 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert